23 mei: World Obesity Day
aliments pour système digestif
7 voeding voor een betere spijsvertering
30 april 2018
vacances d'été
4 Health Tips om ten volle te genieten van uw zomervakantie
26 juni 2018
Show all

23 mei: World Obesity Day

journée mondiale obésité
Rate this post

Wist je dat ?

Woensdag 23 mei was de Europese dag voor de strijd tegen obesitas

WHO heeft meer en meer gevallen van obesitas in de wereld, met 1,9 miljard volwassenen met overgewicht en 600 miljoen als “zwaarlijvig”.

Vandaag heeft bijna één op de drie Belgen overgewicht en één op de zes Belgen lijdt aan obesitas.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat ongeveer 13% van de volwassenen (11% van de mannen en 15% van de vrouwen) in 2016 zwaarlijvig was.

Volgens voorspellingen van Deense en Britse onderzoekers zal dit aandeel in 2045 stijgen tot 22% als er dan niets verandert.

“De gang van zaken kan worden omgekeerd, maar het vereist opzettelijk en gecoördineerd beleid,” zei een van de auteurs van dit werk, Dr. Alan Moses, die voor de nummer één insuline in de wereld werkt, de Deense Novo Nordisk.

Deze projectie verbergt verschillen tussen landen. Als de huidige trend aanhoudt, zal bijvoorbeeld meer dan de helft (55%) van de Amerikaanse bevolking in 2045 zwaarlijvig zijn, vergeleken met 39% in 2017, aldus de auteurs van dit werk, die nog niet zijn gepubliceerd. gepubliceerd in een medisch tijdschrift.

Volgens hen zal deze toename van obesitas gepaard gaan met een toename van diabetes type 2, die zal toenemen van 9% van de wereldbevolking in 2017 tot 12% in 2045, of één op de acht personen.

“De kosten voor gezondheidsstelsels zullen enorm zijn”, zei dr. Moses.

Obesitas is een wereldwijd probleem voor de volksgezondheid. Volgens een Amerikaanse studie die in juni 2017 werd gepubliceerd, is het aandeel van de bevolking met obesitas, dat sinds 1980 wereldwijd gestaag is toegenomen, verdubbeld in 73 landen.

Gevolg: een toename van sterfte als gevolg van hart- en vaatziekten, diabetes en sommige kankers.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.