Hepatitis, een veel voorkomende en potentieel ernstige ziekte
15 % van de volwassenen hebben last van overgewicht
4 december 2017
maladies inflammatoires de l'intestin
Inflammatoire darmziekten (IBD)
30 april 2018
Show all

Hepatitis, een veel voorkomende en potentieel ernstige ziekte

diagnostic et traitement de l'hépatite

Virale hepatitis is samengesteld uit verschillende infectieziekten met een algemene ontsteking van de levercellen in verband met virussen.

Hepatitis is stil (verstoken van symptomen) en is een veel voorkomende en potentieel ernstige ziekte, vaak te laat gediagnosticeerd en behandeld.

Quelques Chiffres

Een WHO-onderzoek is uitgevoerd waaruit blijkt dat wereldwijd 325 miljoen mensen leven met een chronische infectie met hepatitis B-virus (HBV) of hepatitis C-virus (HCV)..

Virale hepatitis veroorzaakte in 2015 1,34 miljoen doden, een cijfer dat vergelijkbaar is met sterfgevallen als gevolg van tbc en hiv. Maar terwijl de sterfte toe te schrijven aan tuberculose en HIV afneemt, neemt die toe als gevolg van hepatitis.

Er waren in 2015 ongeveer 1,75 miljoen nieuwe gevallen van HCV-infectie, waardoor het totale aantal mensen met hepatitis C wereldwijd op 71 miljoen kwam.

Hoewel de algehele hepatitissterfte toeneemt, neemt het aantal nieuwe HBV-infecties af vanwege een toename in de dekking van HBV-vaccinatie bij kinderen. Wereldwijd had 84% van de kinderen die in 2015 werden geboren de 3 aanbevolen doses hepatitis B-vaccin.

Hoewel het aantal sterfgevallen veroorzaakt door tuberculose, HIV en malaria van jaar tot jaar afneemt, is het aantal sterfgevallen als gevolg van hepatitis voortdurend aan het veranderen, zoals u kunt zien in de onderstaande tabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.