Anesthesiologie

Anesthesiologie


Wat is anesthesiologie ?

Anesthesie is "ongevoeligheid voor pijn en andere sensaties" veroorzaakt door diagnostische of therapeutische handelingen. Met de bijdrage van anesthesie worden medisch-chirurgische procedures veilig uitgevoerd ...

Het doel van de anesthesist is om u te beschermen tegen bepaalde effecten die het gevolg zijn van medisch-chirurgische behandelingen ... Het zorgt voor de goede werking van vitale organen (hersenen, hart, long ... en onderhoudt dus de optimale veiligheidsomstandigheden tijdens de interventie en gedurende de eerste uren of zelfs de dagen na de operatie.

Wij zorgen voor u

Om meer te leren over je en de staat van uw gezondheid te kunne beoordelen, bieden wij u een anesthesie-raadpleging.

Deze raadpleging heeft tot doel om in aanvulling op de evaluatie van uw medische status, het bepalen van uw medische voorgeschiedenis en uw behandelingen, zodat het risico bepaald kan worden voor het uitvoeren van een ambulante anesthesie.

Ter voorbereiding van dit overleg, krijt u een medische vragenlijst om dit alvorens in te vullen.

Tijdens de raadpleging zal de arts met u uw voorgeschiedenis en uw medische behandeling bekijken. Het is van een groot belang om de volledige lijst van uw medicijnen die u inneemt aan de arts door te geven, bloedverdunner inbegrepen (anticoagulantia, plaatjesremmers en aspirine). Het aantal ervan zal moeten worden gestopt en /of vervangen voor het endoscopie. Het is aan te raden om de resultaten van de afgelegde examens in de 6 laatste maanden die u uitgevoerd heeft mee te brengen. (laboratorium, elektrocardiogram, cardiologische raadplegingen).

Hij zal je de instructies voor nuchter te blijven, en wanneer u iets als laatst mag drinken.

Tot slot, het doel van dit overleg is om je gerust te stellen, door u te informeren. Hij zal antwoord geven op al uw vragen over de anesthesie, het verloop van uw verblijf na de verdoving in de uitslaapkamer of rust. Aarzel niet om hem vragen te stellen.