Fysiotherapie door Biofeedback

Fysiotherapie door Biofeedback


Fysiotherapie door Biofeedback

Het is een gespecialiseerde techniek van bekkenbodemtherapie in de verwerking en evaluatie van anale incontinentie en obstipatie. Het doel van de biofeedback is het leren aan de patiënt hoe hij de contracties van de perineale spieren kan regelen.

De biofeedback kan het secundaire anale incontinentie verbeteren aan een incompetente bekkenbodemspier, en door het versterken van de samentrekking van de gegroefde perinele spieren. Biofeedback kan efficiënt zijn of er sprake is of niet van een bekkenbodemspierletsel, zeker als de incontinentie niet te ernstig is. Het kan ook een aanvulling zijn op chirurgische behandeling van incontinentie, of een rol hebben in de preventie.

Biofeedback is aangegeven wanneer sprake is van terminale secundaire obstipatie aan een anisme, een verlies van de noodzaak, hypertonia anale instabiel. In deze voorwaarden, biofeedback is meer een soort gedragstherapie. Een anomalie anorectale is vervolgens gebruikt voor het maken van een helpende relatie met de patiënt.

Hoe werkt Fysiotherapie door Biofeedback ?

Een elektronisch apparaat dat is verbonden met een sonde die is uitgerust met sensoren, wordt in de vagina of anus geplaatst, het neemt alle samentrekkingsbewegingen op en vertaalt deze in een hoorbaar en / of visueel signaal.

De patiënt zal kunnen zien, of horen, of hij zijn samentrekkingsoefeningen heeft beoefend. Afhankelijk van het resultaat, kan hij zijn inspanningen aanpassen. Als motivatie kunnen sommige apparaten zelfs doelen van de ene sessie naar de andere creëren.