Waar komt de appel vandaan en wat zijn zijn voordelen?
Cellulitis
Cellulitis: uitleg, symptomen, oorzaken en behandeling
11 maart 2022
applications utiles pour l'alimentation
Top 10 apps die bijdragen aan een gezond en uitgebalanceerd dieet
23 april 2022
Cellulitis
Cellulitis: uitleg, symptomen, oorzaken en behandeling
11 maart 2022
applications utiles pour l'alimentation
Top 10 apps die bijdragen aan een gezond en uitgebalanceerd dieet
23 april 2022
Show all

Waar komt de appel vandaan en wat zijn zijn voordelen?

appel

appel

De appel is een heerlijk en intrigerend fruit. Hij vormt de kern van vele mythen en legendes en is tegelijkertijd een ster in de keukens van grote koker. Het is een van de vruchten met de meest verschillende variëteiten ter wereld, het is ongetwijfeld een van de redenen van zijn populariteit. Ontdek deze unieke en sappige vrucht in al zijn vormen.

Snelle geschiedenisles over appel

Afgeleid van de appelboom, is de appel ongetwijfeld een van de meest geconsumeerde vruchten ter wereld. De naam komt van de Latijnse term “pumum” wat “fruit” betekent en zijn afkomst dateert van meer dan 80 miljoen jaar met de neolithische mens. Volgens wetenschappers zou de vrucht door laatstgenoemde voor het eerst zijn gegeten in de regio van de zuidelijke Kaukasus en op de Anatolische plateaus in Turkije. Verleid, zal de neolithische mens sterk deelnemen aan de verspreiding ervan over de hele wereld door zijn cultuur te ontwikkelen. Bovendien zou de uitbreiding van de appel in heel Europa ook het werk zijn van de Romeinen die het bestaan ​​van vele varianten van de vrucht ontdekten.

De appel is ook een vrucht die generaties van de menselijke geschiedenis tot op de dag van vandaag heeft overleefd. Al in de Bijbel wordt er over gesproken als de verboden vrucht, aan de wortel van de erfzonde. In de Griekse mythologie zou de appel de oorzaak zijn van de Trojaanse oorlog nadat Parijs hem aan Aphrodite had aangeboden. Het wordt ook gevonden in het werk van Hercules, die het uit de tuin van de Hesperiden zou stelen. De appel zou dus de vrucht van de verleiding zijn, maar ook die van de macht aangezien de zon in de Romeinse tijd werd gesymboliseerd door een gouden appel.

Wat zijn de verschillende soorten appels?

Het is moeilijk om precies te weten hoeveel soorten appels er zijn. Sommigen zijn het erover eens dat er 20.000 zijn, terwijl anderen, dankzij een lijst met variëteiten van het geslacht Malus, type domestica, stoppen bij 11.324.

Een ding is zeker, de teelt van appels door de jaren heen voor verschillende consumptiedoeleinden heeft geleid tot de ontdekking van verschillende rassen met verschillende smaak en culinaire kenmerken en kwaliteiten. Hoewel het niet mogelijk is om ze allemaal te noemen, zijn er enkele het vermelden waard.

Verschillende soorten appel
Verschillende soorten appel

1 – De schoonheid van Boskoop

Ook wel Reinette van Montfort genoemd, het is een appelsoort uit Boskoop in Nederland. Het is een rustieke vrucht met een pittige en geurige smaken.

2 – De Braeburn

Het is de meest geteelde variëteit in Nieuw-Zeeland. De boom produceert in overvloed en met een indrukwekkende snelheid fruit, wat de teelt in de regio vergemakkelijkt. Het is een zure appel, met zeer subtiele smaken.

3 – Het winterwitte Calville

Een echte beroemdheid onder appelliefhebbers, deze appelsoort is al duizenden jaren ontdekt. Hij is herkenbaar aan zijn witte vruchtvlees, zijn gele kleur, zijn conische en geribbelde vorm. Het is een vrij grote appel, prettig om in te bijten en die veel vitamine C.

4 – De koninginnezwerver

Deze appelvariëteit, die veel voorkomt in de Vendée, onderscheidt zich door zijn enigszins afgeplatte uiterlijk en ruwe schil. Het is een zoete, stevige appel die geel wordt als hij rijp is.

5 – De Fuji

De Fuji is een appelsoort met een rode uitstraling en een stevige textuur die zijn oorsprong vindt in Japan. Het is een vrucht die wordt verbouwd en verwerkt in de stad Fujisaki waaraan het zijn naam dankt.

6 – De heerlijke Golden

Het is niet langer een variëteit om te presenteren, omdat het over de hele wereld beroemd is. Het is een zeer sappige appel en erg populair bij de consument, wat de hoge productie rechtvaardigt.

7 – De oma Smith

Een andere beroemdheid onder de appelrassen, de Granny-Smith is middelgroot en appelgroen van kleur. Het is een knapperige en stevige vrucht die erg populair is in salades.

8 – De roze dame

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Pink lady een roze kleur. Het is een redelijk goede kauwbare appel met een zoete smaak.

9 – De Pippin-koningin

Het wordt nog steeds Belrène genoemd en is een oude appelvariëteit die veel wordt gebruikt in recepten voor appeltaart. Het is een pittige en sappige vrucht, met een gele kleur met rode strepen, zeer aangenaam om in te bijten.

10 – Het Gala

Het is een variëteit van appel van klein formaat en rood-oranje kleur. Gala is een van de meest geconsumeerde appelsoorten ter wereld vanwege zijn tonic en knapperige uitstraling. Het is vrij stevig en sappig en veel minder zuur.

Wat zijn de voordelen van appel?

Er is een populair quote: “Een appel in de ochtend houdt de dokter weg”. Deze eenvoudige kleine zin zou genoeg kunnen zijn om te beschrijven hoe goed deze vrucht voor het lichaam kan zijn.

Voordelen van de appel
Voordelen van de appel
  • De aanwezigheid van koolhydraten en fructose maakt het een ideale voeding voor het onderhoud van sporters.
  • Ze staat toe om het risico op darmkanker verminderen.
  • bestrijdt effectief tegen hart- en vaatziekten.
  • Bovendien is de appel een voedingsmiddel dat zeer rijk is aan pectine, een element dat nuttig is voor het verlagen van het cholesterolgehalte.
  • Evenzo is het rijk aan antioxidanten, waardoor het de celregeneratie kan bevorderen en veroudering kan vertragen.
  • Het is een voedingsmiddel dat helpt om een ​​goede zuur-base balans te behouden en constipatie te verlichten.

Hoe moet een appel worden gegeten?

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt, kan de appel op verschillende manieren worden gegeten. Liefhebbers van zoete dranken kunnen met appelsap volop genieten van alle smaken van de appel. In de oven kunt u de zeer beroemde appeltaart bereiden, waar jong en oud van smullen.

U kunt zich ook laten verleiden door een moes, een sla, gelei of appelbeignets. U bent echter ook vrij om er gewoon voor uw eigen plezier in te bijten. Het is aan u om op basis van uw voorkeuren te beslissen hoe u uw appel wilt consumeren. Wat interessant is aan deze vrucht is dat de keuze van de variëteit belangrijk kan zijn in het gerecht dat je wilt koken.

Zoals u zult hebben begrepen, is de appel een vrucht die zowel bijzonder als gevarieerd is. Deze vele voordelen maken het het voedsel bij uitstek om elke dag te consumeren. Het enige dat u hoeft te doen, is uw fantasie de weg te wijzen naar steeds originelere recepten.

5/5 - (1 vote)
Résumé
Ontdek de voordelen en variëteiten van de appel
Titre
Ontdek de voordelen en variëteiten van de appel
Description
De appel is een vrucht die in veel recepten en door veel koks wordt gebruikt, en niet zonder reden. Focus op de appel, zijn geschiedenis, zijn gezondheidsvoordelen en zijn verschillende variëteiten
Auteur
Centre
DDG
Logo

Comments are closed.