Behandeling van obesitas met de maagballon

Plaatsen van een maagballon

De plaatsing van de maagballon is een procedure onder een lichte narcose gebracht via endoscopisch door een gastro-enteroloog

Wat is een maagballon ?

De maagballon is een ballon gemaakt van silicone gevuld met een zoutoplossing en uitgerust met een ventiel radio-opaak, die kan gezien worden op de radiografieën. Dit specifieke type van de behandeling tegen obesitas wordt beschouwd als een niet-chirurgische gewichtsverlies behandeling.

Dit alternatief is het meest geschikt voor mensen met een BMI (BMI) tussen de 28 en 30 en die mislukte pogingen om gewicht te verliezen door het volgen van een dieet en lichaamsbeweging in het verleden hadden. Een maagballon wordt vaak ook gebruikt ter voorbereiding op een chirurgische ingreep, om de risico's van de operatie in te perken.

Die ballon, sterf in maag drijft, zorgt voor een vol gevoel. U zult zich moet sneller dalen voelen en eten. Uitvoering vertraagt hij ook van voedseltransport naar van maag. Meestal de maagballon neemt dan een derde van uw maag in. Procedure voor de installatie van de bal gebeurt onder lichte narcose.

Procedure van het plaatsen van de maagballon

De gastro-enteroloog zal uw maag onderzoeken met een videocamera en zal de leeggelopen ballon via de mond invoeren.

Wanneer de bal geplaatst is in de maag, zal het onmiddellijk worden gevuld met een gekleurd steriele zoutoplossing methyleenblauw, of door de lucht, door middel van een katheter aangesloten op de ballon.

leeggelopen nadat de ballon is opgeblazen, de arts trekt op het binnenste uiteinde van de katheter en trekt het terug. De ballon heeft een systeem dat de ontsnapping van lucht of liquide niet kan voorkomen. De ballon zweeft vrij in de maag.

De plaatsing van de maagballon duurt ongeveer een 15 minuten. De patiënt blijft onder toezicht voor 1 uur in de kliniek.

Opvolging van de behandeling

Tijdens het duur dat de ballon geïnstalleerd is in de maag, een regelmatige controle zal worden uitgevoerd door onze multidisciplinaire medisch team bestaande uit een gastro-enteroloog, een voedingsdeskundige en een psycholoog.

Vlak na de plaatsing van een maagballon (2 à 3 dagen) worden vrijwel alle patiënten misselijk. De team zal ter uw beschikking blijven. De raadplegingen met de voedingsdeskundige zullen wekelijks ingepland worden gedurende de twee eerste maanden, Na 3 maanden zullen de raadplegingen om de 15 dagen worden ingepland om terug te keren naar wekelijks de laatste maand vóór de intrekking van de maagballon.

De gastro-enteroloog zal met de patiënt op het einde van de maand afspreken, daarna om de twee maanden. De patiënt zal zich houden aan de aanwijzingen dat aanbevolen wordt door de psycholoog.

Maak een afspraak, wij helpen u het ideale gewicht te bereiken


Maak een AfspraakBel onsVeelgestelde vragen