De 9 voedingsmiddelen die kanker helpen voorkomen
applications utiles pour l'alimentation
Top 10 apps die bijdragen aan een gezond en uitgebalanceerd dieet
23 april 2022
vomissements pendant et après sport
Hoe overgeven tijdens en na het sporten voorkomen?
2 september 2022
applications utiles pour l'alimentation
Top 10 apps die bijdragen aan een gezond en uitgebalanceerd dieet
23 april 2022
vomissements pendant et après sport
Hoe overgeven tijdens en na het sporten voorkomen?
2 september 2022
Show all

De 9 voedingsmiddelen die kanker helpen voorkomen

Aliments pour la prévention cancer

Aliments pour la prévention cancer

Het aantal mensen met kanker is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Er zijn nieuwe gevallen van kanker geconstateerd en het probleem treft verschillende organen. Dit maakt natuurlijk een zekere angst aan beide kanten, hoewel het onderzoek tegen deze ziekte in ontwikkeling is.

Geconfronteerd met een dergelijke situatie worden verschillende maatregelen genomen om het sterftecijfer aanzienlijk te verminderen. We merken dat veel mensen een dieet volgen dat het risico op kanker verkleint. Het doel is om het immuunsysteem te versterken om het lichaam te helpen kanker beter te bestrijden. Ontdek hier enkele voedingsmiddelen die ingrijpen in de preventie tegen kanker.

de artisjok

Artisjok
Artisjok

Artisjokken worden erkend als een kankerbestrijdende voedingsmiddelen bij uitstek en vormen een belangrijke bron van silymarine. Silymarine is een antioxidant die bij de preventie van huidkanker werkt. Voordat u deze groenten eet, moet u de buitenste bladeren verwijderen, de basis en het bovenste deel van de bladeren afsnijden.

Kook bet vervolgens 30 tot 45 minuten, tot de bladeren zacht zijn. U kunt ze vervolgens in een vinaigrette of een knoflookmayonaise dopen en ervan genieten.

gestoomde broccoli

gestoomde broccoli
Gestoomde broccoli

Gestoomde broccoli is misschien wel een van de meest heilzame voedingsmiddelen bij kankerpreventie. Het heeft al meerdere voedingselementen die goed zijn voor de gezondheid en vormt nog steeds een goede bescherming tegen kanker. Het beschermt dus tegen de volgende kankers:

  • prostaat,
  • dikke darm,
  • van de baarmoederhals,
  • long,
  • alvleesklier,
  • borst.

Broccoli is een superfood dat u vrij vaak zou moeten eten. Het is ook gunstig voor patiënten die al aan kanker lijden. Verschillende onderzoeken hebben nogal interessante resultaten bevestigd. Een onderzoek uit 2012 toonde met succes aan dat het sterftecijfer daalde voor mensen die broccoli in hun dieet opnemen.

knoflook

knoflook
Knoflook

Hier is nog een angstaanjagend voedsel tegen kanker dat zwavelverbindingen bevat. Het stimuleerd het immuunsysteem, een natuurlijk afweersysteem dat kanker kan bestrijden. Hoewel ze klein zijn, hebben knoflookteentjes significante anti-carcinogene eigenschappen. Door 6 tot 8 kruidnagels per week te consumeren, kan het risico op het ontwikkelen van:

Dit wordt mogelijk gemaakt door de werking van zwavelverbindingen in knoflook die kankerverwekkende stoffen aantasten. Ze zijn daardoor niet meer in staat het DNA van cellen te beschadigen.

Algen

Algen
Algen

Algen kunnen de groei van kankers aanzienlijk vertragen. Degenen die spirulina, kombu, nori, arame, wakame en dulse zijn. In Aziatische landen bevatten de belangrijkste geconsumeerde algen moleculen die de groei van bepaalde soorten kanker vertragen. Dit zijn kankers van de huid, de dikke darm, de prostaat en de borst.

Volgens sommige onderzoeken zou spirulina beschermen tegen kanker. Wat kombu en watake betreft, bevatten ze beide immuunversterkende fucoidan. Het bevordert ook chemotherapie.

Paranoten

Paranoten
paranoten

Deze noten worden gebruikt om kanker effectief te voorkomen. Ze zijn rijk aan selenium, een sporenelement dat kankercellen tot zelfvernietiging leidt. Tegelijkertijd laten ze andere cellen hun DNA herstellen. Een studie uitgevoerd bij meer dan 1000 mannen met prostaatkanker kon overtuigende resultaten opleveren.

De onderzoekers konden aantonen dat mensen met een hoog seleniumgehalte in het bloed minder snel in een vergevorderd stadium komen. Een ander Studie dat gedurende 5 jaar door de Universiteit van Cornell en Arizona werd uitgevoerd, leverde nog interessantere resultaten op. Een consumptie van twee paranoten vermindert prostaattumoren met 63%. Ze waren ook in staat om vast te stellen dat het sterftecijfer door kanker een algemene vermindering van 39% had.

De paddenstoelen

De paddenstoelen
Paddenstoelen

Paddenstoelen zijn effectief in het stimuleren van de vermenigvuldiging van immuuncellen in het lichaam. Inderdaad, elk type paddenstoel heeft zijn voordelen, maar ze hebben allemaal anti-kanker voedingsstoffen. Ze zijn gemakkelijk te koken en u lunt ze eten om het risico op kanker te verminderen.

Oesterzwammen behoren tot de paddenstoelen met een grotere werkzaamheid tegen borstkanker. Knoop-, shiitake- en cremini-paddenstoelen bevatten polysachariden en lentinan. Dit is wat de vermenigvuldiging en grotere activiteit van immuuncellen bevordert.

groene thee

groene thee
Groene thee

Groene thee is bijzonder rijk aan catechinen, een familie van antioxidanten die verschillende ziekten voorkomen. Groene thee werkt preventief tegen hartziekten, suikerziekte, kanker, gaatjes en obesitas. De fytonutriënten bevatten significante anticarcinogene eigenschappen.

Om de maximale voordelen te plukken, wordt aanbevolen om drie kopjes per dag te consumeren. Het is aan te raden voor de bereiding het water te koken en de thee vervolgens ongeveer 10 minuten te laten trekken.

Groenten rijk aan caroteen en vitamine A

Het risico op het ontwikkelen van kanker kan worden verminderd door de inname van groenten en fruit die rijk zijn aan bètacaroteen. Inderdaad, bètacaroteen komt uit de familie van carotenoïden, aanwezig in verschillende soorten fruit, zaden, oliën en groenten. Het wordt vervolgens door het lichaam omgezet in provitamine A om het lichaam te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Het wortel staat op de eerste plaats wat betreft de inname van provitamine A. Er zijn ook pompoen, pompoen, meloenmeloenen, papaja’s, stervruchten, nectarines, boerenkool, enz.

kurkuma

kurkuma
Kurkuma

Kurkuma stopt de ontwikkeling van kankercellen en wordt daarom aanbevolen. Het bevat een aanzienlijke hoeveelheid van een fytonutriënt genaamd curcumine. Het kan op verschillende manieren ingrijpen in de strijd tegen kanker. Het is ook de krachtigste ontstekingsremmer die wordt herkend. Het kan een kankercel in verschillende stadia van zijn levenscyclus doden. Wat duidelijk betekent dat we de . niet toevoegen kurkuma te vroeg of te laat op zijn dieet. Het verhoogt ook de effectiviteit van radiotherapie, maar ook van chemotherapie.

4.3/5 - (10 votes)
Résumé
Welke voedingsmiddelen eten om het risico op kanker te verminderen?
Titre
Welke voedingsmiddelen eten om het risico op kanker te verminderen?
Description
Ontdek 9 gezonde voedingsmiddelen om te eten die het risico op kanker verminderen.
Auteur
Centre
DDG
Logo

2 Comments

  1. Jacqueline schreef:

    Ik heb hersenkanker en volgende week begin ik met hemomedicatie en bestraling,
    kan u mij vertellen wat ik het beste kan eten van groenten en fruit om mezelf wat rustiger te voelen .
    Ik heb een operatie gehad op 27 juli aan mijn hoofd.
    Hartelijke dank voor eventuele voorstellen of hulp.

    • Dr. Samir KADDAR schreef:

      Hallo,

      U kunt elk fruit, groente of kruidenthee consumeren die het immuunsysteem stimuleert. Het zou echter beter zijn om u te wenden tot een voedingsdeskundige die een voedingsprogramma kan opstellen dat is aangepast aan uw situatie.

      Met vriendelijke groet,

      Het DDG-team